Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı sorusu, yüzlerce seçenek arasından özenerek aldığınız minicik kıyafetler için, hele de bebeğin ilk kıyafetleri ise, çok önemli bir konudur. Bebek zıbınları ve diğer yeni doğan bebek kıyafetleri hassasiyet ile yıkanmalıdır.

Uzman doktorlar, bebek giysilerini yıkamak için su ve deterjan kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, çok yüksek ısıda olmayan bir suda yıkama talimatına uygun olarak saf su ve saf sabun ile yıkanmasının doğru olduğunu ifade ediyor. Saf su ile elde yıkamak için kaynatılmış içme suyu kullananlar olduğu gibi, çamaşır makinesini tercih ederek şebeke suyunu kullanmakta sakınca görmeyenler de mevcut. Deterjan konusunda ise evde saf sabun yapacak zamanı, imkanı ya da sabrı olmayanlar için organik içerikli çamaşır deterjanı ya da doğal granül sabun tercih edilebilir. Eğer bebek takımları gibi herhangi bir bebek giysisinde yıkama talimatı yoksa, yıkarken kumaşı deforme etmeyecek bir ısıda ve hassas sıkma programında yıkamaya gayret etmelisiniz. Bu durum, kıyafetlerin ütülenmesi için de geçerlidir. Mikropları kırar düşüncesiyle çok yüksek ısıda ütülemek, kumaşın pütürlenmesine ve renklerinin çabucak solmasına sebep olabilir. 40 C derece civarındaki ayarda uygun deterjanla birlikte yıkama, virüs ve bakterilerin elimine edilmesi için yeterlidir.

Stil Sahibi Bebek Anneleri Olun!

Bebeğinizin sağlıklı kıyafetlere sahip olması demek düz, desensiz, renksiz kumaşlı ürünler giymesi demek olmamalı. Tarz ürünler arasından sağlıklı kumaş seçimi yaparak stil sahibi bebek anneleri olabilirsiniz. Şu sıralar her iki bebek cinsiyetine de uygun olan unisex desenler çok moda. Hem bebeğin cinsiyetine uygun kıyafet seçmenize gerek kalmaz hem de daha çok seçeneğiniz olur.

Tarz için detay tabii ki çok önemli fakat kıyafetlerin üzerinde ponpon, boncuk, düğme, metal aksesuar bulunması bebeğinizin yanlışlıkla kopararak yutması ve boğulması için büyük risk taşıyacağından tercih edilmemelidir. Ayrıca yakası çok kapalı üstler ve çıtçıtı ya da bel lastiği bulunmayan altlar bebeğinizi giydirip soyarken hızınızı keseceğinden kıyafet ve bez değiştirme sürecinizi bir hayli uzatabilir. Bebeklerde kıyafet seçimi için biraz bol yapıda giysiler de sizi stil sahibi yapacaktır. Son zamanlarda bol şalvar tipli pantolonlar ve dökümlü üstler çok moda.

Buna uygun tarz aksesuarlar için unisex desenli bere, fular önlükler de her kıyafete uyum sağlar. Annelerin de aynı desenden kullanabileceği saç bandı gibi aksesuarlar ile ailecek uyumu yakalamak da stil sahibi bebek anneleri arasında popülerleşmiş durumda. Kıyafetleri seçerken bebeğinizi üst üste giydirerek sıkmaktan da kaçınmalısınız. Ellerini ve ayaklarını serbest bırakmaya özen göstermeli ve onları kullanmasını sağlamalısınız.

Bebek kıyafeti tercihinizi bebeğinizin yaşına göre değil, boyuna ve kilosuna göre yaparsanız en doğru sonuca ulaşmış olursunuz. Birçok markanın etiketinde, hem ay hem de kg ve cm bilgileri bulunmaktadır. Bunları bebeğinizin gelişim tablosuyla karşılaştırarak hata payını ortadan kaldırabilirsiniz. Bebek kıyafeti için kumaş seçerken; viskon, pamuk, keten gibi doğal içerikli kumaşları tercih etmelisiniz. Pamuk ve özellikle keten biraz sert dokulu kumaşlardır, en yumuşak ve parlak doğal kumaş viskondur.Viskon kumaşların elde ve düşük sıcaklırda yıkanması önerilir.

Tüm bunlar, bebekleriniz için sağlıklı ama aynı zamanda stil sahibi ve doğru kıyafet tercihi için yapmanız gerekenleri özetlemektedir.

Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.

Zuppers, sizleri özgürleştirip pratik, kullanışlı, sağlıklı ürünler sağlarken tarzınıza tarz katar. Koleksiyonlarımızı inceleyerek anne bebek uyumuna bir basamak daha yaklaşabilirsiniz.

  

Yorumunuz var mı?

Mailiniz paylaşılmayacaktır.

X
25 TL İndirim
E-Posta listemize katıl anında 25 TL indirim kazan.
    Bültene Abone Ol
    Bülten Şartlarını kabul ediyorum.