Hastane Doğum Çantası
Hastane Doğum Çantası hazırlamak, doğumu yaklaşan her anne adayının endişe ettiği konulardan biri, özellikle de normal doğum isteyen, doğum zamanı programlanmamış anne adayları için. Bu nedenle doğum çantanızı 28. Haftadan sonra hazırlamaya başlamanızı tavsiye ediyoruz. Kendi deneyimlerimizden yola çıkararak, gerekenleri listeledik. Ancak bu konuda tek bir doğru olmadığını belirtir, herkesin kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak listeye eklemeler çıkarmalar yapmasını öneririz.
Doğum Çantası
Hastane Doğum Çantası hazırlarken, sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için ayrı çantalar ve torbalar almaktansa büyük bir bavul hazırlamanız daha iyi olabilir. Hem ihtiyacınız olan malzemeleri eksiksiz almalı hem de size zaman kaybettirecek fazla eşya almadığınızdan emin olmalısınız. Çantanızı acil durumlar için size kolaylık sağlayacak bir konumda bulundurmaya dikkat edin.
Bebeğiniz için malzemeleri ve her takım kıyafeti ayrı bir çanta gözüne veya pamuklu kılıflara koymak hastanede size vakit kazandırır. Her takımın içinde body, tulum, bere, eldiven, çorap, bez, yelek ve önlük olduğundan emin olun. Hemşireler kıyafetleri talep ettiğinde hemen tek bir paketi verir, her bir parçayı ayrı aramaktan kurtulursunuz. Doğum çantası keseleri ihtiyaçlarınıza erişebilmezi için işinizi kolaylaştıracaktır.
Bebeğiniz için;
- 2 Adet yenidoğan seti (tulum + kısa kollu çıtçıtlı body + bere + eldiven + çorap + önlük)- Genellikle hastanelerde 1 adet ücretsiz olarak veriyorlar.
- Mevsime göre astronot veya peluş bir tulum – hastane çıkışı için
- Otokoltuğu / Anakucağı
- Bebeğiniz için bir adet kundak örtü veya müslin örtü (Örtünüzü aynı desenli Zuppers berelerimizle kombinleyip hastanede harika resimler çektirebilirsiniz)
- 1 Adet Zuppers Ana Kucağı Örtüsü: Doğum sonrası hastaneden çıkarken hassas bebeğinizi mikroptan, tozdan, kirden, ışıktan, rüzgardan korur. Aynı zamanda ekstra emzirme örtüsüne ihtiyaç duymazsınız.
- Doğum şeklinize bağlı olarak hastanede kalış süresiniz 2-3 gün olabilir. Bu nedenle çokça bebek bezi almanızı öneririz. Başlangıç için genellikle 2 numara (3-6 kg) bebek bezleri öneriliyor. Fakat sonrasında bebeğinizin tam bedenine uygun bez kullanmalısınız. Küçük ve sıkı bir bez, kalça gelişimini; büyük ve bol bir bez ise bacak gelişimini olumsuz etkileyebilir.
- Pişik Kremi (Biz Sudacrem ve Bepanthol kullandık memnun kaldık); bebeğin ilk banyosu hastanede olacak ise şampuan ve havlu
- Bol bol pamuklu ağız mendili, alt değiştirme örtüsü, ıslak mendil
- Emzik (Faydaları ve zararları ile ilgili fikir birliğine varılamamış bir konu olması nedeniyle kullanmadan önce doktora danışmanızı tavsiye ediyoruz)
- Kirli Çamaşır Torbası
- Çıkışta araba yolculuğu esnasında ihtiyaç olabilecek malzemeleri ayrı bir bebek bakım çantasına koyabilirseniz daha çabuk ulaşabilirsiniz. Bu konuda bebek çantası içine yerleştirilen organizer çantalar oldukça işinize yarayacaktır.
Sizin için;
- 3 adet gecelik ve kullanılabilecekseniz sabahlık. Lohusalar normalden fazla terlerler bu nedenle mümkün olduğunca ince ve hafif kıyafetleri tercih edin.
- Terlik
- 2 çift çorap (ayaklarınızı sıcak tutmanız önemli)
- Saç bandı veya toka
- Diş fırçası, diş macunu, temizleyiciler, makyaj çantanız, saç maşası, düzleştirici (Bazı hastaneler kuaför hizmeti de veriyor)
- Hijyenik malzemeler
- Göğüs pedi, göğüs ucu kremi
- Elektrikli göğüs pompası ve yeni doğana uygun biberon (hastanelerde genellikle süt sağma makineleri oluyor, onları da kullanabilirsiniz)
- 2-3 adet emzirme sütyeni veya atleti, alt iç çamaşırı (kullan-at çamaşır da bulundurun)
- Doğumu daha konforlu beklemek için pilates topu, müzik çalar, telefon şarjınız, masaj yağı
- Eve dönüş için rahat ve uygun kıyafet (doğumdan hemen sonraki görüntünüz henüz şişliklerinizi atamadığınız için yaklaşık 7 aylık hamile halinize eşdeğerdir)
- Kirli çamaşır torbası
- Hurma, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı atıştırmalıklar
- Nüfus cüzdanı ve kredi kartlarınız
- Gerekiyor ise fotoğraf makinesi & yedek hafıza kartı
- Sürekli kullandığınız gözlük, ilaç vs gibi malzemeler
Refekatçi eşiniz ise ve kardeş varsa
İlk geceyi bir aile olarak geçirmeniz çok önemli. Özellikle evde kardeş var ise mümkün olduğunca hep beraber kalabalıktan uzak bir gece geçirmeye çalışın. Bundan sonraki hayatınıza daha çabuk alışmanıza ve kardeşin de sürece katılmasına çok faydalı olur. Hiçbir zaman kardeşi olayların uzağında tutmayın, rutinini bozmayın. Yaşı elverdiğince her konuyu onunla paylaşın ve bol bol konuşun. Hastane doğum çantası refakatçiler için de rahat kıyafetler ve terlik içermelidir. Kardeş var ise hijyenik malzemeler, oyuncak ve uykuda ona eşlik edecek bir kitap yeterli olacaktır.
Hastane Odası Süslemeleri
Hastane odası süslemek içim bir şirket ile anlaşabilir, profesyonel destek alabilirsiniz. Eğer evde el emeğinizle kendiniz hazırlamayı planlıyorsanız Hastane Doğum Çantası ile birlikte getirdiğinizden emin olun. Lohusa şerbeti, bebek şekeri kutusu, kesesi, misafirlere ikram yapılacak ise plastik tabak, çatal, bardak, bardak süsleri, tepsi gibi sunum malzemelerini çantanıza ekleyin. Misafirlerinize ayrılırken verilen hediyelerin rahat taşınması için küçük poşetlerden de faydalanabilirsiniz. Doğumun hemen sonrasında herkes panikle bir yere koşturuyor oluyor, önceden ikram edilecek yiyeceklerin planlamasını ve görev dağılımını yapın.